شرکت حقیقی یا حقوقی
در سراسر دنیا شرکت هایی وجود دارند. که گاها بصورت خودسر و گاهی توسط ارگان های مختلف تاسیس میشوند. به شرکت هایی که موسس آن ها یک شخص حقیقی باشد . و بدون کمک چندین نفره ، به تنهایی تاسیس میشوند . شرکت حقیقی می گویند . و به شرکت هایی که چندین نفر با هم به کمک همدیگر آن ها را تاسیس میکنند. شرکت حقوقی می گویند. این شرکت ها گاهی توسط وکلای خبره تشکیل می شوند. و گاهی چند وکیل تازه کار به همراه و کمک وکیل ماهری شرکتی را تاسیس می کند . تا بیشتر با مسائلی در زمینه کار خود مهارت کسب کنند. اگر شما نیز کنجکاو هستید تا بیشتر در زمینه شرکت حقیقی یا حقوقی اطلاعات کسب کنید. به همراه ما باشید. تا اخرین نوشته های این مقاله همراهی مان کنید.
شرکت حقیقی چیست؟
برای تعریف شرکت حقیقی باید با تعریف شخصیت حقیقی آشنا باشید. با توجه به قانون مدنی کشور، هر فرد از زمان تولد تا مرگ خود، یک شخصیت حقیقی یا طبیعی محسوب می شود که با توجه به قوانین موجود، حقوق و تکالیفی بر عهده او خواهد بود.
زمانی که یک شرکت تجاری یا موسسه غیر تجاری توسط شخص حقیقی تاسیس می شود، به اصطلاح به آن شرکت حقیقی می گویند.
در این شرایط تاسیس شرکت باید بدون وابستگی یا دخالت ارگان ها، نهادهای عمومی و دولتی تاسیس شده و مدیریت شود.
در روند ثبت شرکت اشخاص حقیقی، افراد می توانند انواع شرکت های قانونی مندرج در قانون تجارت را تاسیس کنند. از بین این شرکت ها می توان به شرکت های مسئولیت محدود، سهامی خاص و عام، تضامنی، نسبی و… اشاره کرد.
شرکت حقوقی چیست؟
شرکت های حقوقی به دو دسته تقسیم می شوند: شرکت های غیر انتفاعی و شرکت های غیر تجاری. شرکت های حقوقی غیر انتفاعی به موسساتی گفته می شود که کارشان رسیدگی به امور خیریه، برگزاری همایش های اسلامی، سمینارهای علمی و… است. این موسسات اغلب برای جذب سود و منفعت شخصی تاسیس نمی شوند.
موسسات غیر تجاری اما با هدف کسب سود و منفعت تاسیس و به ثبت می رسند. اغلب این موسسات در زمینه خدمات رسانی به مردم در حوزه های علمی و آموزشی مانند آموزش زبان های مختلف و یا مراکز ارائه مشاوره حقوقی فعالیت می کنند.
اگر مسیرتان به سمت شرکت های حقوقی خورده باشد می دانید که این مجموعه ها جزو مراکز غیر تجاری محسوب می شوند که در حوزه های حقوقی فعالیت می کنند. این شرکت ها از چند مشاور حقوقی و یا وکیل تشکیل می شوند که به طور تخصصی در زمینه های حقوقی مشغول به کار هستند.
مراکز مذکور می توانند خدمات مختلفی از جمله خدمات علمی، ورزشی، آموزشی و… به مردم عرضه کنند و در کنار آن دستی در کارهای خیر نیز داشته باشد. در بیان وظایف اصلی شرکت های حقوقی می توان موارد زیر را نام برد.
شرکت های حقوقی توانایی دادن خدماتی چون واسطهگری میان اشخاصی که به دنبال کار میگردند و افرادی که دنبال کارمند و کارگر هستند را در ایران و خارج دارند.
این مجموعه ها در حوزه کاریابی و ارائه مشاوره های شغلی نیز فعالیت می کنند.
ارائه خدمات و مشاوره های حقوقی در مورد مهاجرت، کسب و کار در خارج، بورسیه تحصیلی برای دانشجویان و… از وظایف این شرکت ها است.
تفاوت شرکت حقیقی و حقوقی
برای ثبت یک شرکت لازم است دو تا چند موسس به همراه سهامداران یا اعضای شرکت، حضور داشته باشند.
طبق قانون، اعضای شرکت یا سهامداران می توانند هم شخص حقیقی و هم شخص حقوقی باشند. در شرایطی که شرکت به کمک اشخاص حقوقی ثبت می شود، لازم است این اشخاص مدارک خاصی را ارائه دهند که نشان دهنده هویت شخصیت حقوقی، آگهی تاسیس، وضعیت سهامداران و مدارکی از این قبیل است.
در واقع تفاوت ثبت شرکت حقیقی و حقوقی در مدارک مورد نیاز برای ثبت است که اشخاص حقیقی، مدارک هویتی خودشان را آماده می کنند و اشخاص حقوقی باید مدارک مربوط به شرکت یا موسسه را نیز ارائه نمایند.
در حال حاضر برخی از شرایط مشترک ثبت شرکت ها شامل موارد زیر می باشد:
داشتن توکن امضای الکترونیک
در جدیدترین قوانین و شرایط ثبت شرکت ها، داشتن امضای الکترونیک ضروری است. در واقع برای تایید اوراق ثبتی در سامانه ثبت شرکت ها، باید از توکن امضای الکترونیک خودتان استفاده کنید. این قانون برای پیشبرد تغییر روند ثبت شرکت به صورت کاملا غیر حضوری وضع شده است.
الزام ثبت نام ثنا
اشخاص حقیقی برای ثبت شرکت باید در سامانه ثنا ثبت نام کرده باشند. البته نیاز به ارائه مدرک ثبت نام در این سامانه نیست چرا که استعلام ثبت نام اشخاص حقیقی به صورت آنی توسط سامانه ثبت شرکت ها قابل انجام می باشد.
منبع : سایت حقوقی مهر